Kongsberg Gruppen inngår partnerskap med Shell

SIGNERTE AVTALE: Oslo, Norge, 06.07.2018 Administrerende direktør i Kongsberg gruppen, Geir Håøy og Finansdirektør Gyrid Skalleberg Ingerø presenterer oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine på Vika Atrium. Foto: Adrian Nielsen

Inngår partnerskap med A/S Norske Shell.

Torsdag signerte Kongsberg Digital, et forretningsområde i Kongsberg Gruppen, en avtale med A/S Norske Shell.

Avtalen omhandler digitaliseringen av Nyhamna, som er et gassprosesseringsanlegg og eksportsenter for Ormen Lange og andre felt knyttet til Polarled-rørledningen.

A/S Norske Shell inngår partnerskapet som operatør av Ormen Lange og på vegne av Gassco som operatør for Nyhamna.

Kontraktsverdien av en fullrealisert dynamisk digital tvilling er omtrent 100 millioner kroner – med agile og iterative leveranser med oppstart i fjerde kvartal 2019.

Stolt over partnerskapet

«Vi er stolte over å gå inn i et partnerskap med Shell og støtte oppunder deres strategi som et ledende internasjonalt energiselskap. Vår dynamiske digital tvilling-teknologi ligger helt i front og vil bli grunnlaget for betydelig transformasjon innen energiindustrien i årene som kommer, gjennom å sikre smartere og mer effektive måter for design, konstruksjon og operasjon av anlegg,» sa Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Kongsberg Gruppen falt 1,3 prosent på Oslo Børs torsdag. Det vil si at aksjen er opp 9,3 prosent hittil i år, mens den er ned to prosent det siste året.