Apple setter ny rekord i New York

Apple nærmer seg igjen toppen på listen over selskapene med høyest børsverdi.

ALL-TIME HIGH:  Apple steg til ny all-time high fredag. Foto: Philip Fong/AFP

Det er god fart på børsene i New York fredag, og Dow Jones er opp 1,3 prosent til 26.837,03. Nasdaq stiger 1,53 prosent til 8.072,82.

Apple er i støtet og stiger på det meste over 2 prosent og har vært omsatt så høyt som 235,20 dollar, som er det høyeste aksjen har vært notert noensinne.

Tidligere all-time i aksjen kom den 3. oktober i fjor og lød på 233,47 dollar intradag og 232,07 dollar ved slutt den dagen.

Selv om børsverdien med det passerer 1.000 milliarder dollar, ifølge Yahoo finance til 1.055 milliarder dollar (1.080 milliarder dollar basert på utvannet antall aksjer ved siste kvartalsrapport), er det likevel ikke nok til å krabbe til topps på listen over selskapet med verdens høyeste børsverdi. Den plassen er det fremdeles Microsoft som har, dog med meget knapp margin.

Microsoft er opp en knapp prosent til 141,03 dollar på det høyeste så langt fredag, noe som ifølge Yahoo finance verdsetter selskapet til 1.068 milliarder dollar. Basert på utvannet antall aksjer ved siste kvartalsrapport er børsverdien på 1.090 milliarder dollar.