De norske i USA og Canada

Seadrill steg kraftig på Wall Street fredag.

OPPGANG PÅ WALL STREET: I fredagens handel, etter at en delvis handelsavtale ble inngått mellom USA og Kina. Foto: NTB scanpix

Den delvise handelsavtalen mellom USA og Kina bidro til å løfte de amerikanske børsene fredag, i tillegg til at Federal Reserve vil trappe opp likviditetstilførselen til å gjelde sertifikater.

Fed tar nytt grep

Fed vil fra og med denne uken kjøpe sertifikater i obligasjonsmarkedet (lån med løpetid under ett år) i et omfang tilsvarende 60 milliarder dollar i måneden frem til andre kvartal 2020.

Handelssensitive aksjer som Caterpillar viste vei med en oppgang på hele 4,65 prosent. Vi tar også med at Apple endte i all-time high etter å ha klatret 2,7 prosent.

Med en prising på 1.087 milliarder dollar passerte Apple Microsoft som verdens mest verdifulle børsnoterte selskap.

Delvis handelsavtale

Den delvise handelsavtalen betyr blant annet at USA utsetter den planlagte tolløkningen fra 25 til 30 prosent på kinesiske varer, som opprinnelig skulle iverksettes førstkommende tirsdag.

Kina går på sin side med på å kjøpe amerikanske landbruksvarer for 40-50 milliarder dollar årlig, mot bare åtte milliarder i dag.

Blant de «norske» aksjene i USA merker vi oss blant annet at John Fredriksen-dominerte Seadrill steg over ti prosent målt i dollar.

Slik gikk det med de norske i New York og Toronto

Kilde: Oslo Børs, Nasdaq, TMX