Avventende stemning på Wall Street

De ledende amerikanske indeksene sto på stedet hvil mandag etter at fredagens optimisme avtok.

BULLISH FREDAG: Men videre oppgang lot vente på seg mandag. Foto: NTB Scanpix

De ledende indeksene steg alle fredag etter oppløftende signaler om at partene hadde blitt enige om en delvis avtale. Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq Comosite endte alle opp mer enn ett prosent fredag, men forble avventende mandag etter nye bekymringer. Kina skal ifølge Bloomberg ønske å holde ytterligere samtaler før en fase en-avtale kan signeres. Det stilles fortsatt usikkerhet til hvorvidt samtalene skal avholdes i Washington eller Beijing.

Fase en-avtalen

Som en del av avtalen skal Kina forplikte seg til å importere landbruksprodukter til en verdi mellom 40 og 50 milliarder amerikanske dollar. USA på sin side har utsatt økte tollsatser fra tidligere 25 prosent til 30 prosent, på varer til en verdi av 250 milliarder dollar. De økte tollsatsene skulle opprinnelig tre i kraft tirsdag denne uken.

-Det er grunn til å tro at avtalen ikke vil holde til 2020. Det sa Jason Pride, IT-direktør ved Glenmade ifølge CNBC.

En suksess skal en tro Donald Trump

Den amerikanske presidenten har sagt at fase-en avtalen var en suksess. Kinesiske medier sitter på sin side med en annen oppfatning, mediene fremhever at samtalene har gitt fremgang, men nevnte aldri ordet avtale når de beskrev utfallet.

-Investorer begynner å nøle når det gjelder en handelsavtale. Til tross for at partene gjorde fremskritt ble ingenting signert. Det melder Peter Cardillo, sjefsmarkedsøkonom ved Spartan Capital Securities.

Kvartalsrush blant bankaksjene

Investorer retter også øynene mot kvartalssesongen som for alvor går av stabelen denne uken. Allerede imorgen slipper bankkjempene Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan og Wells Fargo tall for tredje kvartal.

Ned, ned og ned

Dow Jones falt 0,11 prosent til 26.786,21. Av de 30 selskapene som inngår i indeksen endte 11 av selskapene i grønt mandag. Bankaksjene Goldman Sachs og JP Morgen er begge blant selskapene i grønt mandag, opp henholdsvis 0,60 og 0,26 prosent. Videre endte tech-selskapene Apple og Microsoft marginalt ned, henholdsvis 0,11 og 0,09 prosent. Flyselskapet Boeing er å finne blant dagens tapere, ned 0,53 prosent.

S&P 500 endte ned 0,14 prosent til 2.966,19.

Teknologitunge Nasdaq Composite endte ned 0,10 prosent til 8.084,65.

Øvrige amerikanske selskaper som Tesla og Alphabet endte opp henholdsvis 3,66 og 0,14 prosent.

VIX-indeksen, populært kalt fryktindeksen falt 4,88 prosent til 14,82.

Oljeprisen er ned mer enn to prosent, men har hentet seg inn noe siden stengetid ved Oslo Børs. I skrivende stund handles et fat Brent og WTI-olje til henholdsvis 59,21 og 53,44 dollar. Ned henholdsvis 2,18 og 2,30 prosent.

Gullprisen er opp 0,48 prosent, og en unse gull koster 1.496,00 dollar.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker