<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skeptisk Sissener: De betingelsene vil jeg gjerne se først

PGS-rally på Oslo Børs.

    Publisert 17. okt. 2019 kl. 11.26
    Oppdatert 17. okt. 2019 klokken 13.23
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 299 ord
    SKEPTISK AKSJEPLUKKER: Jan Petter Sissener kaster seg ikke over PGS på dagens kursnivå. Foto: Eivind Yggeseth

    Torsdag morgen la Petroleum Geo-Services frem sine kvartalstall.

    Tallenes tale

    Selskapet fikk et resultat etter skatt på 31,5 millioner dollar i 3. kvartal 2019, mot minus 35,4 millioner dollar i samme periode året før.

    Driftsresultatet (EBIT) ble 50,3 millioner dollar, mot minus 10 millioner dollar året før, mens driftsinntektene beløp seg til 276,5 millioner dollar, sammenlignet med 163,4 millioner dollar i 3. kvartal 2018.

    Ved utgangen av kvartalet hadde PGS en ordrebok på 336 millioner dollar.

    Videre har det blitt kjent at selskapet ønsker å refinansiere i løpet av 4. kvartal 2019 eller tidlig i 2020 - uten en emisjon.

    Kursoppgang

    Torsdagens nyheter blir godt mottatt på Oslo Børs hvor aksjen stiger hele 11,07 prosent til 14,55 kroner. Det betyr at aksjen er opp 32,76 prosent den siste uken.

    - Tallene var som forventet, late sales litt svakt men slik de guider må de ha sterk tro på at det blir bedre ut året, skriver Jan Petter Sissener i en mail til Finansavisen.

    Vil se betingelsene

    - Cashflowen er sterk, men når de hevder at de kan refinansiere seg uten å hente EK vil jeg gjerne se de betingelsene først. Markedet for offshoreobligasjoner har ikke akkurat blitt bedre de siste månedene, så jeg er i tvil om de får det til på betingelser som etterlater noe til aksjonærene, understreker Sissener.

    Sissener forteller at han på nåværende tidspunkt ikke har noen eksponering i PGS.

    Eriksrød vil ikke anbefale kjøp

    Leif Eriksrød i Alfred Berg Kapitalforvaltning tror også PGS vil gå noen tøffe uker i møte, noe som skyldes den store usikkerheten rundt refinansiering av selskapet.

    - Vil du anbefale kjøp av aksjer på dagens kursnivå?

    - Nei, sier Eriksrød.

    Enkelte aksjer har tydeligvis mer potensial enn andre. Torsdag morgen var DNB Markets ute og spådde kraftig kursoppgang i Axactor.