<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mærsk venter høyere inntekter og øker guidingen

Selskapet begrunner med mer gunstige fraktrater, volumer og drivstoffpriser for resten av 2019.

    Publisert 21. okt. 2019 kl. 17.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 139 ord
    ØKER: Mærsk øker guidingen for 2019 og ser mer gunstige fraktrater, volumer og drivstoffpriser.  Foto: Dreamstime

    Basert på økonomien for tredje kvartal og de oppdaterte utsiktene for fraktrater, volumer og drivstoffpriser for resten av året, oppjusterer A.P. Møller - Mærsk (APMM) forventningen til 2019-resultatet.

    På sin hjemmeside skriver selskapet at det nå venter en EBITDA i 2019 på 5,4-5,8 milliarder dollar, fra tidligere guiding på 5,0 milliarder dollar. 

    Det opplyses om at det ikke er noen endring i resten av den tidligere kommuniserte guidingen. 

    «APMM har i tredje kvartal til tross for lavere vekst i global etterspørsel og lavere fraktrater oppnådd bedre resultater enn ventet i Ocean-segmentet, drevet av høy pålitelighet og kapasitetsutnyttelse kombinert med lavere drivstoffpriser og marginforbedringer i segmentet Terminal & Towage», skriver selskapet. 

    Selskapet fikk driftsinntekter på 10.055 millioner dollar i tredje kvartal og en EBITDA på 1.656 millioner dollar. Til sammenligning har APMM inntekter og EBITDA på 29.222 og 4.249 millioner dollar ved utgangen av september.