Apple slår forventningene i fjerde kvartal

Salget i Kina falt med over 15 prosent i 2019. 

SLÅR FORVENTNINGENE: Konsernsjef Tim Cook i Apple Foto: Apple
Børs

Apple er etter børsslutt i USA ute med kvartalstall for fjerde kvartal 2019 (selskapet har avvikende regnskapsår).

Resultatet per aksje endte på 3,03 dollar, mot 2,91 dollar per aksje året før. 

På forhånd var det ventet et resultat per aksje på 2,84 dollar, ifølge CNBC.

Inntektene beløp seg til 64,04 milliarder dollar, mot 62,90 milliarder dollar året før. Her var det ventet 62,99 milliarder dollar.

Inntektene fra iPhone-salg beløp seg til 33,36 milliarder dollar, over forventningene på 32,42 milliarder dollar. Inntektene fra iPhone-salget bidro til over halvparten av de totale inntektene.

Salget av iPad kom inn på 4,66 milliarder dollar, og var det produktet som bidro minst til den totale omsetningen.

Mindre inntekter fra Kina

Apple har i tidligere kvartaler hatt problemer med skuffende etterspørsel i Kina som følge av handelskrigen. Omsetningen fra Kina, Hong Kong, Macau og Taiwan kom inn på 11,1 milliarder dollar, mot 11,4 milliarder dollar året før.

For hele året var inntektene fra Kina, Hong Kong, Macau og Taiwan 43,78 milliarder dollar, mot 51,94 milliarder dollar året før. Det tilsvarer et fall på 15,7 prosent.

- Spesielt gledelig er det å se at iPhone salget kom inn bedre enn ventet. Dette er helt klart gode nyheter etter flere kvartaler på rad med en dramatisk nedgang i salget. Spesielt fra de asiatiske markedene, skriver investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet i en mail til Finansavisen.

Inntektene fra "Services" som inkluderer blant annet App Store og Apple Pay, beløp seg til 12,51 milliarder dollar, mot ventet 12,15 milliarder dollar. 

Styret i Apple har besluttet å dele ut 0,77 dollar per aksje i utbytte.

- Streaming gjennom Apple TV er også er stort satsningsområde, så her tror jeg aktører som HBO og Netflix skjelver i buksene. Apple har en bunnsolid finansiell og nettverksposisjon som vil gjøre de i stand til å bli en ledende streaming-aktør på kort tid, legger Johannesen til.

Aksjen stiger 1,27 prosent i etterhandelen.

Det siste året er aksjen opp 11,15 prosent, mens den er opp 54,22 prosent hittil i år.

Nyheter
Børs