Analytiker etter skuffende tall : – Kostnadene trekker aksjen ned

Sparebank 1 SR-bank skuffet både analytikerne og investorene. 

SKUFFET: Investorene er ikke fornøyd med tallene til SpareBank 1 SR-Bank, og sender aksjen ned i dagens handel på Oslo Børs. Her ved adm.direktør Arne Austreid.  Foto: Eivind Yggeseth
Børs

– Kostnadene trekker aksjen ned og økningen er overraskende. Vi har sett dette for andre banker også, der kostnadssprekk medfører en kraftig korreksjon i aksjekursen, sier Carnegie-analytiker Johan Ström Carnegie, ifølge TDN Direkt. 

I tillegg peker han på at Sparebank 1 SR-bank kjører kapitalen "ganske tight", og i motsetning til konkurrentene har ikke banken en kapitalbuffer for potensielle negative overraskelser.

SpareBank 1 SR-Bank fikk i tredje kvartal et resultat etter skatt på 593 millioner kroner i tredje kvartal 2019, ned fra 634 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 652 millioner kroner.

Ström mener dagens resultater fra Sparebank 1 SR-Bank var svake og peker på en svak topplinje på grunn av tap på obligasjonsporteføljen og reduksjon i basis-swappene. Men dette er volatilt, og er ikke det som tynger aksjen i dag, men økte kostnader. 

Det er ikke bare analytikerne som er skuffet torsdag. 

På Oslo Børs faller aksjen 5,4 prosent til 97,30 kroner. 

ABG Sundal Collier skriver ifølge nyhetsbyrået at kvartalsrapporten til SR-bank skuffet. Meglerhuset marginer i bedriftsmarkedet var sterke, mens de i personmarkedet var svakere enn ventet.

«Vi observerer en flat utvikling i marginene i personmarkedet, noe som er svært skuffende gitt de siste renteøkningene", skriver meglerhuset, og mener dette bekrefter den tøffe konkurransen i boliglånsmarkedet», skriver meglerhuset. 

Meglerhuset venter å gjøre negative revideringer i resultat pr aksje-estimatene i intervallet 3-5 prosent grunnet svakere provisjonsinntekter, samt tap og marginer i personmarkedet.

sparebank 1 sr-bank
carnegie
abg sundal collier
Nyheter
Børs