Eksportør: – Lakseprisen opp nesten ti kroner

– Det er ingenting som skal tilsi en slik bevegelse, sier en eksportør.

PRISHOPP: Lakseprisen henter seg inn igjen etter prisfallet forrige uke. Foto: Steinar Johansen

Lakseprisene stiger kraftig etter fallet forrige uke.

Det skriver Intrafish fredag, ifølge TDN Direkt.

– Det er ingenting som skal tilsi en slik bevegelse, men det er nå engang der markedet er. Vi er veldig forsiktige, og har kun kjøpt litt med levering helt i begynnelsen av neste uke, sier han til Intrafish.

En eksportør sier til bransjenettstedet at prisene er opp nesten ti kroner kiloen fra forrige uke.

– Vi er nervøse

Ifølge nyhetsbyrået har vært i kontakt med tre eksportører og to oppdrettere, som alle melder om omtrent de samme prisene.

– Chile har hatt store utfordringer med å sende laks de siste tre ukene, noe vi så litt effekter av forrige uke. Det er kanskje det som bidrar til å dra opp prisen i dag, men vi er nervøse. Mange av veiene der nede har blitt åpnet igjen, og vi tror at de kommer tilbake med full styrke kanskje allerede neste uke, sier en annen eksportør. Han mener dagens oppgang er «helt tullete».

Ifølge en oppdretter Intrafish har vært i kontakt med er prisene i dag 7-8 kroner høyere enn forrige fredag, men at man ikke skal legge for mye fokus på dagens hendelse.

Store utfordringer i Chile

– Forrige uke var det mest forunderlige fallet jeg har opplevd på veldig lenge. Det var en uke med veldig svak kroner, og store utfordringer i Chile. Hvorfor vi skulle langt ned på 40-tallet da skjønner jeg virkelig ikke. Ja, så var det en fridag i store deler av Europa, men likevel. Oppgangen i dag skyldes nok det uberettigede fallet forrige uke, og jeg velger å se på de to ukene under ett, sier han, ifølge nyhetsbyrået.

IntraFish får rapporter om følgende nivåer:

  • 2-3 kg - 45-48 kr/kg
  • 3-4 kg - 51-54 kr/kg
  • 4-5 kg - 54-56 kr/kg
  • 5-6 kg - 56-58 kr/kg
  • 6+ kg - 58-60 kr/kg (og enda mer om det er til flymarkedet)

CFO

NattoPharma ASA • Lysaker