NRS tapte penger - Tønseth anbefaler kjøp

Tore Tønseth har fortsatt tro på NRS-aksjen. 

Foto: Norway Royal Salmon

«Totalt leverer Norway Royal Salmon (NRS) et tredje kvartal stort sett i tråd med forventningene våre. Operasjonell EBIT endte på 131 millioner kroner, ni prosent over vår prognose på 121 millioner kroner (konsensus 127 millioner kroner), men dette er først og fremst relatert til gode resultater fra marked/salg».

Det skriver analytiker i SpareBank 1 Markets, Tore Tønseth, i en oppdatering tirsdag. 

Han peker på at den underliggende oppdrettsvirksomheten er blandet, med region nord på linje og svake resultater i sør.

Selskapet fikk et underskudd i tredje kvartal på 24 millioner kroner. Til sammenligning fikk selskapet et overskudd på 153 millioner kroner i samme periode i fjor. 

I løpet av tredje kvartal slaktet Norway Royal Salmon 7.513 tonn, opp 203 prosent fra tredje kvartal i fjor. For hele året ventes et slaktevolum på 31.000 tonn, mens det i 2020 ventes å bli på 37.000 tonn.

«For 2019 ser NRS et slaktevolum som er 4.000 tonn lavere enn fra forrige guiding. Det er først og fremst på grunn av lavere enn ventet biomassevekst i Finnmark (lave sjøtemperaturer), men også fordi region sør dekonsolideres fra desember. Isolert sett er region nord nede fra 30.500  til 27.700 tonn  i 2019», skriver analytikeren. 

Tønseth gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen, og har et kursmål på 240 kroner. 

Aksjen faller 2,2 prosent i tirsdagens handel til 223 kroner.