<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Laksesjef om Mowi-bytte

Toppsjefen i NRS Charles Høstlund om at Alf-Helge Aarskog byttes ut

    Publisert 12. nov. 2019 kl. 11.33
    Oppdatert 12. nov. 2019 klokken 12.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 238 ord
    Charles Høstlund kommenterer sjefsbyttet i Mowi
    Reporter: Nina Skalleberg

    I morges ble det kjent at John Fredriksens laksekjempe Mowi bytter ut toppsjefen.

     Konsernsjef Alf-Helge Aarskog går på dagen, mens finansdirektør Ivan Vindheim tar over sjefsstolen som nyutnevnt konsernsjef i Mowi fra i dag. 

    Sjefsbyttet i verdens største lakseoppdretter kom overraskende på markedet i morges, som er travelt opptatt med kvartalsfremleggelser for børsnoterte selskaper i sektoren.

    I morges la Norway Royal Salmon (NRS) frem tredje kvartalsresultat, og konsernsjef Charles Høstlund kommenterer sjefsbyttet i Mowi slik til Finansavisen:

    – Jeg jobbet under Alf-Helge i min tid i Marine Harvest (Mowi). Jeg ønsker bare Ivan lykke til, og Alf-Helge har hatt en spennende reise med det han har gjort i Marine Harvest.  

    Ingen grunn oppgis

    I pressemeldingen går det frem at Alf-Helge Aarskog har besluttet å tre tilbake etter nesten ti år som konsernsjef i laksegiganten. Han blir takket for innsatsen av styreleder Ole-Eirik Lerøy i en melding, uten at det oppgis noen grunn for tilbaketrekkelsen, eller hvilke planer Aarskog har videre. 

    Vindheim har siden 2012 vært finansdirektør i Mowi. Før dette har han blant annet hatt stillingen som finansdirektør i Lerøy Seafood.

    – Mowi er verdens ledende havbruksselskap med mange muligheter foran seg. Så det er med stor ære og ydmykhet jeg sammen med over 14 500 høyt kompetente medarbeidere påtar meg oppgaven å lede Mowi videre, sier Vindheim i pressemeldingen.