SEB øyner videre børsoppgang – liker sykliske aksjer

Men handelskonflikten mellom USA og Kina vil avgjøre, tror banken.

LIKER SYKLISK: SEB mener sykliske aksjer fortsatt er attraktivt priset. Her fra bankens Frankfurt-kontor. Foto: SEB

Svakere vekst. Analytikere som nedjusterer selskapenes resultatestimater. Aksjemarkeder som setter stadig nye rekorder.

SEB synes at denne kombinasjonen ikke er helt enkel å forstå, og anbefaler investorene å gå forsiktig frem, kan vi lese i bankens seneste Investment Outlook-rapport.

– Sentralbanker iler til

Likevel mener SEB at denne høstens børsoppgang støttes av en rekke positive krefter og en mer stabil situasjon internasjonalt.

Banken viser til fremgang i handelssamtalene mellom USA og Kina, Brexit-lyspunkter og ikke minst sentralbanker som iler til med rentekutt og obligasjonskjøp for å redde den økonomiske veksten.

«Aksjekursene kan gjerne fortsette å stige, men risikobildet bør mane til forsiktighet blant kloke investorer. Akkurat nå opererer vi på basis av dette prinsippet, der aksjer utgjør en del av våre porteføljer som er noe under nøytral», sier investeringsstrateg Johan Hagbarth hos SEBs Private Banking-divisjon i en kommentar.

– Syklisk og attraktivt

SEB regner med en fortsatt volatil børsutvikling fremover, og mener utfallet i handelskonflikten mellom USA og Kina vil avgjøre aksjemarkedene går opp eller ned de neste 12 månedene.

«Vi synes de sykliske aksjene fortsatt er attraktiv priset, og vurderer at sektorrotasjonen fra defensivt til syklisk siden august er et trendskifte snarere enn en midlertidig rekyl. Trenden med bærekraft har bare begynt, og vi foretrekker aksjer i selskapene som drar nytte av denne omstillingen», skriver banken i rapporten.