Oslo Børs godkjenner TietoEvry

NY GJEST: TietoEVRY godkjennes på Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Oslo Børs har vedtatt å ta aksjene til Tieto Corporation opp til notering på Oslo Børsen. IT-selskapet vil da endre navn til TietoEvry Corporation etter en fusjon er gjennomført med Evry ASA. 

Børsdirektøren har fullmakt til å fastsette første noteringsdag innen 17.januar 2020. 

 I starten fikk Tieto og Evry godkjennelse av Konkurranestilsynet om å fusjonere, mot at Evry solgte sin virksomhet innen sak- og arkivsystemer til en kjøper som kan opprettholde konkurransen i markedet.

– Tieto og Evry er store tilbydere av programvare og IT-tjenester. De er de to største aktørene i markedet for sak- og arkivsystemer til offentlig sektor, og møtes ofte i anbudskonkurranser. Konkurransetilsynet har besluttet å tillate fusjonen ettersom selskapene selger ut Evrys virksomhet i dette markedet, sa konkurransedirektør Lars Sørgard i en kommentar.