<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus: Facebook kan falle 40 prosent

225 milliarder dollar kan barberes bort som følge av bøter og potensielt nye reguleringer.

Publisert 5. des. 2019 kl. 21.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
SKRELL: Eier og grunnlegger av Facebook kan tape mye penger dersom HSBC får rett i sine antakelser.  Foto: Foto: REUTERS/Leah Millis/File Photo

565 milliarder dollar lyder dagens markedsverdi av Facebook på, og skal en tro HSBC Global Strategies kan 225 milliarder dollar barberes bort som følge av Facebooks dans med regulatorer. Det fremgår av senioranalytiker Nicolas Cote-Colisson sin seneste oppdatering på selskapet, ifølge CNBC.

Kan vente seg undersøkelser

I sin seneste oppdatering nedgraderer HSBC aksjen til selg, og fremhever at den regulatoriske nedsiden er på så mye som 38,5 prosent. Selskapet har den siste tiden tiltrukket seg mye negativ oppmerksomhet fra politikere over hele verden. Amerikanske konkurransemyndigheter (FTC) og EU er blant dem som har varslet om undersøkelser av selskapet. Undersøkelsene dreier seg i hovedsak om tech-gigantens håndtering av konkurranse samt planene rundt kryptovalutaen Libra.

Til tross for mye negativitet er Facebook-aksjen opp hele 50 prosent hittil i år, og aksjen er i skrivende stund opp 0,29 prosent en drøy time før stengetid på Wall Street.