<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amerikansk storbank ser børsrally i 2020

Setter kursmål på 3.400 poeng.

Publisert 10. des. 2019 kl. 09.26
Oppdatert 10. des. 2019 klokken 09.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
SPÅR VEKST: JP Morgan ser 8 prosent oppside i S&P 500. Veksten vil hovedsakelig være forårsaket av det amerikanske presidentvalget, skriver storbanken. Foto: REUTERS

Børsrallyet vi har opplevd så langt vil også fortsette i 2020, skriver JP Morgan i en pressemelding. 

Strategidirektør Dubravko Lakos-Bujas i JP Morgan setter kursmålet til USAs hovedindeks på 3.400 poeng. Dette tilsvarer en økning på 8 prosent fra nåværende nivå.

Tror på begrenset handelsavtale

Strategidirektøren tror det vil bli inngått en begrenset handelsavtale mellom USA og Kina, og at dette vil skape en ny akselerasjon i den globale økonomien, skriver CNBC. 

Den amerikanske storbanken fremstår imidlertid som mer optimistisk i sine estimater enn de fleste analytikerne på Wall Street. I gjennomsnitt spår de største amerikanske bankene en moderat vekst på 5 prosent for USAs hovedindeks neste år.

Presidentvalget driver vekst

Direktøren forventer at mesteparten av kursveksten vil komme før presidentvalget i november, skriver CNBC.

Han har også påpekt at den amerikanske valgkampen vanligvis er en positiv faktor for børsmarkedet. 

I gjennomsnitt har den amerikanske hovedindeksen steget 12 prosent året før valgkampen.

Overgått forventningene

Med omtrent tre uker igjen av 2019, har S&P 500 steget omtrent 25 prosent siden nyttår. Dette har skjedd på tross av handelsuro mellom USA og Kina og riksrettssaken mot den amerikanske presidenten, Donald Trump. 

Årets børsrally antas å være trigget av den amerikanske sentralbanken som til sammen har hatt tre rentekutt så langt i år.