<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets venter høyere rater – anbefaler kjøp

Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling på Odfjell Drilling. 

Publisert 19. des. 2019
Oppdatert 19. des. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
MER JOBB: Aker BP har denne uken utøvd den første opsjonen på riggen Deepsea Nordkapp. DNB Markets mener det bekrefter forventningen om høyere rater og anbefaler kjøp.  Foto: FOTO: AKER BP

DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på Odfjell Drilling torsdag, og har et kursmål på 43 kroner pr. aksje, 

«Odfjell Drilling meldte i går at Aker BP utløste opsjonen på riggen Deepsea Nordkapp for en periode på 12 måneder og med en rate tilsvarende 350.000 dollar pr. dag. Det innebærer at riggen er bekreftet beskjeftiget i ytterligere 12 måneder etter utløpet av dagens kontrakt i mai 2021», skriver DNB Markets. 

Meglerhuset mener at ratenivået bekrefter samtidig deres forventninger om noe økte ratenivåer når det gjelder markedet for denne typen rigger. Ratene for tilsvarende enheter har ligget rundt 300.000 dollar pr. dagen siden 2017. 

«Ytterligere bekreftelse av dette nivået kan vi få ved en potensiell forlengelse av Equinors kontrakt med Odfjell Drillings for Deepsea Atlantic og ved en annonsering av resultatet knyttet til Vår Energis forespørsel i markedet om tilbud på to tilsvarende enheter. Vi venter at begge disse oppdateringene vil kunne komme i løpet av relativt kort tid».

Aksjen er hittil i 2019 opp 56 prosent på Oslo Børs. Den siste måneden har aksjen klatret 22 prosent.