JP Morgans sier kjøp: – Et av våre toppvalg

JP Morgans tror Apple vil sveve videre på medgangen i 2020.

MER VEKST? Aksjen til Apple og Tim Cook har et godt 2019 å se tilbake på. Foto: NTB Scanpix
Børs

«Vi har Apple som et av toppvalg for 2020, grunnet deres gunstige posisjon til å skape en stor andel av tidlige 5G-håndsett og en sterk iPhone-volumsyklus, og påfølgende akselerasjon i den etablerte basen og veksten av andre tjenester», heter det i en analyse fra JP Morgan, ifølge CNBC.

Sterkt 2019

Apple-aksjen har gått opp 83 prosent i 2019, tross et solid fall i våres grunnet handelskrigen mellom Kina og USA.

Hodetelefonene AirPods, strømmetjenesten til AppleTV og klokken AppleWatch får av flere analytikere en del av æren for veksten.

Selskapet, styrt av Tim Cook, har en markedsverdi på over 1.300 milliarder dollar.

Analytikerne uenige

JP Morgan mener aksjerallyet til Apple skyldes at de har oppnådd stort salg og levert til forventningene. De tror også Apple-aksjen har mer å hente neste år ettersom at selskapet forventes å være en førstegangsmottaker til bygging av 5G-nett.

Andre meglerhus, som Maxim Group og Rosenblatt Securities, er mer skeptiske. De sier selg til aksjen. Ifølge CNBC har selg-anbefaling fra analytikere gått fra null til fem i år. Det skal være den største veksten i salg-anbefalinger blant de største selskapene i USA.