Ned fra topp på Wall Street – Tesla fortsetter opp

Svingninger preget de ledende amerikanske indeksene tirsdag.

BLANDET: Nasdaq og S&P 500 ble vippet ned fra all-time-high etter nyheten om at USA beholder eksisterende avgifter på kinesiske varer.  Foto: Andrew Kelly

USA og Kina skal etter planen signere en fase 1 avtale i Washington på onsdag. Flere har hevdet at avtalen skal være starten på slutten på handelskrigen som har vart i snart to år.

Beholder eksisterende avgifter

Som en del av fase 1 avtalen har USA fjernet Kina fra listen bestående av valutamanipulerende land, men ifølge Bloomberg skal ikke avtalen inneholde reduksjon av eksisterende avgifter. Bloomberg melder at eksisterende avgifter, tilsvarende flere milliarder dollar på kinesiske varer blir stående til etter presidentvalget i USA.

Det var på forhånd ventet at USA skulle droppe en ny runde med avgifter, samt redusere Desember-avgiftene, på varer tilsvarende 120 milliarder dollar til 7,5 prosent. Nå har altså Trump snudd, og avgifter på 25 prosent på kinesiske varer tilsvarende 250 milliarder dollar blir stående.

Forventer lavere lønnsomhet i fjerde kvartal

Ifølge FactSet forventes lønnsomheten blant selskapene ved S&P 500 å falle med to prosent i fjerde kvartal. Tidligere i dag rapporterte både JP Morgan og Citigroup om sterke resultater.

Opp, ned og ned

Dow Jones steg 0,11 prosent til 28.938,66. Av de 30 selskapene som inngår i indeksen endte 16 av selskapene i grønt torsdag. Bank-kjempen JP Morgan rapporterte tidligere i dag kvartalstall som slo analytikernes forventning på både lønnsomhet og inntekter. Det sendte aksjen opp 1,12 prosent. Goldman Sachs stengte beskjedent opp 0,17 prosent. Videre lettet Boeing litt, og stengte opp 0,64 prosent.

Tech selskapene Microsoft og Apple var å finne blant dagens tapere, ned 0,72 og 1,36 prosent. Sistnevnte ble dagens taper.

S&P 500 stengte ned 0,16 prosent til 3.282,94.

Teknologitunge Nasdaq Composite stengte til 9.251,33, ned 0,24 prosent.

Tesla fortsatte på den gode trenden den siste tiden, og stengte opp 2,49 prosent. Selskapet steg drøye ni prosent i går og er i løpet av de siste tre månedene opp mer enn 90 prosent. Google-eier Alphabet falt 0,58 prosent, mens streamingtjenesten Netflix stengte ned 0,07 prosent.

VIX-indeksen, populært kalt fryktindeksen steg 1,46 prosent til 12,50.

Oljeprisen har hentet seg noe inn igjen etter å ha falt fire dager på rad. I skrivende stund handles et fat Brent og WTI-olje til henholdsvis 64,64 og 58,40 dollar. Opp henholdsvis 0,69 og 0,55 prosent.

Gullprisen endte ned 0,25 prosent, og en unse gull koster 1.546,70 dollar.

Tremånedersrenten steg 1,6 basispunkter til 1,567 prosent.

Renten på 2-åringen falt 2,4 basispunkter til 1,568 prosent.

10-åringen falt 3,3 basispunkter til 1,817 prosent.

30-åringen falt 3 basispunkter til 2,274 prosent.