Toppsjefer venter lavere økonomisk vekst i 2020

Handelsspenninger og klimaendringer bremser 

LAVERE VEKST: PwCs undersøkelese viser at toppsjefer venter lavere økonomisk vekst i 2020. Foto: Aly Song

Mer en halvparten av toppsjefene i en årlig undersøkelse gjort av PwC venter lavere økonomisk vekst dette året, melder Reuters.

Undersøkelsen som har blitt publisert i forkant av toppmøtet til World Economic Forum i Davos, viser at 53 prosent av toppsjefene i 83 ulike land mener den globale veksten vil falle i år. Dette er det høyeste nivået siden undersøkelsen begynte i 2012.

Kun 27 prosent av de spurte toppsjefene var «veldig sikre» i deres vekst de neste 12 månedene.

- Gitt den vedvarende usikkerheten rundt handelsspenninger, geopolitiske problemstillinger og mangel på enighet om hvordan man skal håndtere klimaendringer, er ikke fallet i tilliten til økonomisk vekst overraskende - selv om omfanget av stemningsendringen er det, sier Bob Moritz, styreleder i PwCs internasjonale nettverk, ifølge Reuters.