Meglerhus stokker om

Deler ut én oppgradering og én nedgradering. 

Publisert 27. jan. 2020 kl. 10.18
Oppdatert 27. jan. 2020 klokken 10.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 348 ord
JUSTERER: Nordea Markets foretar to nye investeringsanbefalinger for norske bankaksjer. Mens Sparebanken Møre blir jekket opp, jekkes Sparebank 1 SR-Bank ned.  Foto: Iván Kverme

Nordea Markets nedgraderer Sparebank 1 SR-Bank til en hold-anbefaling fra en tidligere kjøpsanbefaling.  I tillegg oppgraderes Sparebanken Møre til en kjøpsanbefaling fra tidligere hold.

Det fremkommer i analysenotater fra meglerhuset mandag.

Sparebank 1 SR-Bank: Tror på svak egenkapitalavkastning

Meglerhuset forventer et tilfredsstillende fjerdekvartalsresultat for Sparebank 1 SR Bank, med en egenkapitalavkastning på 10,5 prosent. Dette er lavere enn mange sammenlignbare konkurrenter påpeker meglerhuset. Aksjen handles på linje med meglerhusets «fair value» som er 105 kroner pr aksje, skriver TDN Direkt.

Aksjen faller med over 5 prosent i morgentimene på Oslo Børs, og har i skrivende stund en verdi på 97,60 kroner pr aksje. Kursen er ned 2,4 prosent siden nyttår.

Sparebanken Møre: Forventer sterkere resultat

For Sparebanken Møre venter meglerhuset tre prosent høyere resultat pr egenkapitalbevis i 2020-2021, basert på vekst i netto renteinntekter. Meglerhuset øker også forventet utbytte pr egenkapitalbevis med 6 prosent i 2019 og 3 prosent i 2020-21 begrunnet med lettelser i kapitalkravregelverket.

«Sparebanken Møres egenkapitalbevis har handlet flatt siden midten av august etter sterk utvikling frem til da. Vi tror nå at risk/reward har blitt mer fordelaktig og derfor oppgraderer vi til aksjen til kjøp», skriver meglerhuset. 

Meglerhuset har nå et kursmål på 350 kroner pr aksje, altså en oppside på 10 prosent fra dagens kurs.

I skrivende stund er verdien 315 kroner pr aksje. I likhet med de fleste andre aksjer på Oslo Børs, er også Sparebanken Møre ned i dag og har falt 1,25 prosent siden børsåpning.

Attraktiv risk/reward i norske banker

Nordea Markets mener at norske sparebanker tilbyr attraktiv risk/reward i en norsk økonomi med solid BNP-vekst.

«Inntjeningen er støttet av økte rentemarginer grunnet moderat konkurranse i personmarkedet og økende innskuddsmarginer. Videre er det en sunn vekst i utlån til husholdninger og små og mellomstore bedrifter», står det i rapporten.

Slår hovedindeksen

Det siste året har Sparebank 1 SR-Bank steget 11,6 prosent, mens Sparebanken Møre har hevdet seg med 16,4 prosent vekst. 

Begge bankaksjene har altså slått hovedindeksen, som til sammenligning har steget 10,2 prosent i samme periode.