Børsdirektøren på Oslo Børs trekker seg

– Jobben og rollen jeg nå har er veldig forskjellig fra det jeg forventet og sa ja, sier han. 

Publisert 29. jan. 2020 kl. 18.00
Oppdatert 29. jan. 2020 klokken 18.12
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 259 ord
FERDIG: – Jobben og rollen jeg nå har er veldig forskjellig fra det jeg forventet og sa ja til, sier Håvard Abrahamsen.  Foto: Foto: Trygve Indrelid / NTB scanpix

– Jeg takket ja til jobben som børsdirektør og konsernsjef i Oslo Børs VPS i begynnelsen av desember 2018, før oppkjøpsprosessen startet. Jobben og rollen jeg nå har er veldig forskjellig fra det jeg forventet og sa ja til i 2018, sier Håvard S. Abrahamsen. 

Dette er også årsaken til at Abrahamsen har valgt å si opp sin stilling. 

Det skriver Oslo Børs i en melding onsdag, og opplyser samtidig om at Øivind Amundsen blir ny børsdirektør. 

– Dette er den eneste grunnen til at jeg sier opp. Jeg er fornøyd med jobben som er gjort med å integrere Oslo Børs VPS i Euronext. Vår inntreden i Euronext vil styrke kapitalmarkedene i Norge og Norden, sier Abrahamsen videre.

Øivind Amundsen har ledet førstehåndsmarkedet på Oslo Børs og internasjonale noteringer i Euronext siden Børsen ble en del av Euronext i juni 2019. 

Han begynte på Oslo Børs i 2010 som leder for juridisk avdeling og konserndirektør med ansvar for førstehåndsmarkedet. 

Trygg på arvtakeren

– Jeg er trygg på at Øivind, med sin lange erfaring på Børsen, har ferdighetene og energien til å løfte våre ambisjoner for Oslo Børs til neste nivå. Jeg ønsker ham, Oslo Børs VPS og Euronext alt godt fremover, fortsetter Abrahamsen.

– Vi er veldig tilfreds med å ønske Øivind velkommen som administrerende direktør for Oslo Børs og som medlem i vår internasjonale ledergruppe. Under hans ledelse, med hans solide erfaring fra kapitalmarkedet, skal vi fortsette å levere det ypperste av tjenester til våre kunder. Jeg vil takke Håvard for hans bidrag til integreringen av Oslo Børs VPS i Euronext, sier Stéphane Boujnah, konsernsjef i Euronext.