H&M gjør endringer i ledelsen

Motegiganten presenterer tall for fjerde kvartal og ny ledelse.

Publisert 30. jan. 2020 kl. 08.50
Oppdatert 30. jan. 2020 klokken 10.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
BEDRER DRIFTEN: Motegiganten H&M fikk et driftsresultat på 5.377 millioner svenske kroner i fjerde kvartal, mot et ventet resultat på 4.741 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix

Etter over 20 år i H&M gir Stefan Persson seg som styreleder, gå det frem av en melding fra selskapet torsdag, i forbindelse med kvartalsrapporten.

Persson anbefaler administrerende direktør Karl-Johan Persson til ny styreleder, og styret har besluttet å utnevne Helena Helmersson til konsernsjef i H&M.

– Det er mitt ønske at det skjer en endring i styret på den kommende generalforsamlingen og at Karl-Johan vil overta min rolle som styreleder. Det er en naturlig endring etter 20 år som styreleder å overlate til Karl-Johan, som har vært administrerende direktør i mer enn 10 år. Jeg vil fortsette å være en engasjert eier, akkurat som i dag, men fra en annen posisjon, kommenterer Persson.

Morsselskapet

Samtidig går det frem at Karl-Johan Persson har bedt Jyrki Tervonen, finansdirektør i H&M-konsernet siden 2008, om å bli administrerende direktør i Ramsbury Invest, som formelt er morselskapet til Hennes & Mauritz AB.

Tervonen tiltrer sin nye stilling på Ramsbury 1. juli 2020.

Høyere utbytte

Motegiganten fikk et driftsresultat på 5.377 millioner svenske kroner i fjerde kvartal, mot et ventet resultat på 4.741 millioner kroner, ifølge gjennomsnittet blant 18 analytikere, skriver TDN Direkt.

Utbyttet foreslås til 9,75 svenske kroner pr aksje, mot ventet 9,40.