Stolt-Nielsen: Tror markedet kan bli veldig bra

Publisert 30. jan. 2020 kl. 15.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
POSITIV: – Hvis vi tror at den globale økonomien vil fortsette å vokse, og at den globale handelen vil vokse som et resultat, begynner jeg faktisk å tro at dette markedet kommer til å bli veldig bra, sier Niels Stolt-Nielsen.  Foto: Eivind Yggeseth

Stolt-Nielsen ser en bedring i kjemikalietankmarkedet og er godt posisjonert for bedringen.

Det sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen, i Stolt-Nielsen på kvartalspresentasjonen torsdag.

– Inntil vi har en bedre forståelse av de regulatoriske kravene som er pålagt oss og de målene vi må nå, er jeg ganske motvillig til å legge inn en stor ordre, spesielt med tanke på at dagens mål er mål som ikke dagens teknologi kan klare å nå, sier han til TDN Direkt. 

Konsernsjefen peker på at ordreboken for kjemikalietankskip er på 6,7 prosent, en nedgang fra 8,1 prosent i tredje kvartal 2019.

Stolt-Nielsen fikk et resultat før skatt på 13,1 millioner dollar i fjerde kvartal 2019, mot 6,4 millioner dollar i samme periode året før.

Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 18 millioner dollar.

Tror på godt marked

Fremover ser Stolt-Nielsen en bedring drevet av et sterkt MR-marked, og ser også at takten i tilbudsveksten vil falle.

– Hvis vi tror at den globale økonomien vil fortsette å vokse, og at den globale handelen vil vokse som et resultat, begynner jeg faktisk å tro at dette markedet kommer til å bli veldig bra, sier han til nyhetsbyrået. 

Selskapets COA-fornyelser for Stolt Tankers var opp 4,1 prosent på kvartalsbasis i fjerde kvartal 2019, sammenlignet med en nedgang på 1,5 prosent foregående kvartal.

– Vi har et oppsidepotensial i eksponeringen i spotmarkedet, men det vil ta noe tid for å få innvirkningen av de forbedrede kontraktsfornyelsene, sier han.