<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere hedgefond-forvalter: -Ikke mer penger å hente i olje og gass

CNBCs Jim Cramer sa mandag at negativiteten hans mot oljeaksjer ikke skyldes miljø, men økonomi.

Publisert 4. feb. 2020 kl. 20.50
Oppdatert 4. feb. 2020 klokken 20.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
SELG: Jim Cramer anbefaler salg av olje-og gass-aksjer.  Foto: Courtney Hergesheimer

– Jeg er ikke her for å ta et politisk standpunkt. Min jobb er å hjelpe dere med å tjene penger, og den ærlige sannheten er at jeg ikke kan det med olje- og gass-aksjer. Det sa Cramer, vert for CNBCs Mad Money.

Sammenlignes med tobakk-aksjer

Videre påpeker Cramer at olje- og gass-aksjer er ferdig, og at flere store fond har begynt nedsalget før han sammenligner sektoren med tobakk. Sektoren føles som en isbit som smelter sakte, og jeg har vanskelig for å se at omsetningen kommer til å øke i fremtiden, med mindre oljeprisen hopper og forblir høy.

Glad i ESG

Cramer fremhever samtidig at rådet han nå gir står i kontrast med de han pleide å gi, og legger til at han er glad i miljøet, men at det aldri har stoppet han fra å bulle sektoren tidligere. Nå har derimot omstendighetene rundt sektoren endret seg såpass at Cramer anbefaler salg, og advarer mot at man i nærmeste fremtid vil se en markant reallokering av kapital som følge av miljøet.