<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krise i Komplett Bank – tar stortap

Det er full krise i Komplett Bank og sent torsdag kveld sendte banken ut et resultatvarsel hvor det fremkommer at tapsavsetningene økes med 105 millioner kroner i fjerde kvartal.

Publisert 6. feb. 2020 kl. 22.58
Oppdatert 7. feb. 2020 klokken 00.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord
STORTAP: Konsernsjef Jan Haglund i Komplett Bank øker tapsavsetningene med 105 millioner kroner for fjerde kvartal. Foto: Brian Cliff Olguin

Torsdag klokken 22.08 snek Komplett Bank ut en børsmelding hvor det kommer frem at selskapet avsetter ytterligere 105 millioner kroner for utlånstap i fjerde kvartal.

Samlet utgjør utlånstapene 222 millioner kroner i kvartalet, skriver banken i børsmeldingen.

Som følge av tapene har ledelsen og styret i selskapet besluttet å ta en gjennomgang av bankens låneportefølje.

Justert for avsetningene, økte lånetapene fra 82 millioner kroner i tredje kvartal, til 117 millioner kroner i fjerde kvartal.

«Økningen skyldes først og fremst utløp av bankens forward-flow kontrakter i Norge og en økning i misligholdt forbrukslån og kredittkort i Norge», heter det.

I tredje kvartal rapporterte Komplett Bank et samlet utlånsvolum på 8,4 milliarder kroner.

I minus

Ved utgangen av fjerde kapital var banken innenfor myndighetens kapitalkrav med en ren kjernekapitaldekning på 21,3 prosent og en total kapitalgrad på 22,5 prosent.

Komplett Bank forventer at resultatet etter skatt for fjerde kvartal vil komme inn på minus 15 prosent.

I børsmeldingen påpeker imidlertid Komplett Bank at overskuddet ville vært på 63 millioner kroner ekskludert de økte tapsavsetningene.

For 2019 som helhet venter forbrukslånbanken at overskuddet skal lande på 203 millioner kroner, men disse tallene er ennå ikke vurdert av bankens revisor.

Ble hudflettet

De seneste årene har Komplett-aksjen vært en katastrofe på børsen og på tre år har aksjen halvert seg i verdi. Torsdag ettermiddag ble aksjen omsatt for 10,38 kroner.

I fjor sommer ble Komplett hudflettet av Finanstilsynet etter manglende rutiner for å oppdage hvitvasking, og banken fikk et gebyr på 18 millioner kroner.

«Vi har i år fått en rapport fra Finanstilsynet, men nå har vi gjort våre forbedringer. Arbeidet har tatt opp mange ressurser og mye konsentrasjon, men vi er nå være på plass der Tilsynet vil ha oss», uttalte konsernsjef Jan Haglund til Finansavisen i fjor høst.