Sterk start på uka fra Telenor

GOD START PÅ UKA: For Sigve Brekke og Telenor. Foto: NTB Scanpix
Børs

– KAN GI EN ULEMPE: Henriette Trondsen, Arctic Securities. Foto: Iván Kverme

Telenor er blant aksjene som stiger mest den første dagen denne uken. Selskapet fikk en opptur etter at Telenor Groups datterselskap i Thailand, Dtac, vant to lisenser i spektrumauksjonen til en pris på 910,4 millioner thailandske baht, skriver TDN Direkt.

Auksjonsresultatet påvirker lite på Arctic Securities driftsinvesteringsestimater, ifølge analytiker Henriette Trondsen. Hun sier videre til TDN Direkt at det kan gi Dtac en spektrumsulempe knyttet til byggingen av 5G-nettverket fra 2021, hvis ikke 3,5 Ghz-spektrumet blir auksjonert ut tidlig i 2021 til en rimelig pris. 

Telenor var 13:20 idag opp 1,20 prosent.

telenor
thailand
dtac
sigve brekke
arctic securities
Nyheter
Telekom
Børs