Bredt børsfall på Wall Street

Ingen drømmestart på ukens første handelsdag på Wall Street.

FØLGER MED: Traderne følger med på utviklingen. Foto: NTB scanpix
Børs

Dow Jones-indeksen åpner 0,29 prosent i rødt til 29.316,09 poeng. 

Nasdaq Composite synker 0,26 prosent til 9.707,13 poeng. 

S&P 500-indeksen svekkes med 0,22 prosent til 3.372,90 poeng.

Børsene var stengt mandag grunnet President Day.

Nedgang for Apple - opptur for Tesla

Apple-aksjen faller 2,15 prosent i åpningsminuttene til 294,05 dollar. 

Teknologiselskapet varslet sent mandag at inntjeningen deres i første kvartal ikke vil levere opp til guidingen som følge av viruset som herjer i Kina.

Tesla åpner opp 5,37 prosent til 843,51 dollar. Det skjer etter at Morgan Stanley kom med ny oppdatering. 

Analytikeren Adam Jonas, som fraråder å kjøpe aksjen, har hevet kursmålet på Tesla-aksjen til 1.200 dollar pr. aksje ved et bull-scenario. Tidligere så Jonas et kursmål på 650 dollar ved bull-scenario, ifølge Bloomberg. Det betyr en økning på 84,62 prosent.

Virus

Rundt 2.000 har dødd av coronaviruset, mens over 72.000 har blitt smittet i Kina. Det har også blitt påvist dødsfall i Taiwan, Filippinene, Japan og Frankrike etter viruset.

I tillegg til Kina er viruset påvist i nærmere 30 andre land, blant dem Thailand, Australia, Tyskland, USA, Canada, Italia, Spania, Storbritannia, Sverige og Egypt. WHO betegner situasjonen som en internasjonal folkehelsekrise.

Viruset påvirker markedene i stor grad.

Makro

Empire Manufacturing-indeksen var 12,9 i februar, viser tall fra New York Federal Reserve. Ifølge Direkt Makro var det på ventet en indeks på 5,0. 

Empire Manufacturing er hver måned den første regionale undersøkelsen om forventningene hos amerikanske innkjøpssjefer.

Olje

Oljemarkedet tirsdag fortsetter ned der markedsfokuset stadig rettes mot coronaviruset og dets påvirkning på etterspørselen etter olje. Brentoljen er ned 2,08 prosent til 56,45 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 2,42 prosent til 51,31 dollar pr. fat. 

Commerzbank mener det var bemerkelsesverdig å se hvor rolig oljemarkedet reagerte på nedjusterte etterspørselsutsikter fra IEA, EIA og Opec forrige uke, særlig ettersom det ikke er tegn til at Opec og samarbeidslandene (Opec+) vil gjøre dypere produksjonskutt som følge av påvirkningen fra coronaviruset.

wall street
breaking
Nyheter
Markedskommentarer
Børs