Analytiker: – Virker som markedene må se mer drastiske konsekvenser

VURDERER MARKEDENE: Oddmund Berg, seniorøkonom i DNB Markets. Foto: Iván Kverme
Børs

Tech-giganten Apple varslet mandag kveld at de ikke vil nå guidingen på inntektene i første kvartal, som følge av coronaviruset og lavere etterspørsel i Kina. Det førte tirsdag til at Apple-aksjen ble straffet, børsnedgang i Asia og blandet utvikling på Wall Street. 

Makroanalytiker Oddmund Berg i DNB Markets følger utviklingen nøye. 

«Selv om flere selskaper rapporterer at de opplever konsekvenser av Kinas nedstenging, er det stor usikkerhet knyttet til hvor store konsekvenser dette får og ikke minst hvor lang tid det vil ta for økonomien før den er tilbake i gammelt gjenge», skriver han i DNB Markets' morgenrapport og fortsetter:

«Det kan derfor virke som aksjemarkedene, som i lang tid har priset seg høyt i forhold til selskapenes inntjening, må se mer drastiske konsekvenser enn lavere inntjening for å stoppe festen».

Oppgang i Asia

Også flere andre selskap enn Apple har varslet at deres første kvartal vil bli påvirket av coronaviruset.

Det er stort sett børsoppgang i Asia onsdag. Onsdag morgen meldes det om 1.749 nye smittede i Kina, som er det laveste antallet på nye smittede i februar og andre dag på rad med nedgang.

Tallet på antall døde av coronaviruset steg til over 2.000 onsdag, etter 136 nye dødsfall i Kina.

I den daglige oppdateringen fra helsemyndighetene opplyses det også om 1.693 nye smittetilfeller i Hubei-provinsen, der viruset først ble påvist i desember.

coronavirus
aksjemarkedet
apple
Nyheter
Makro
Helse
Børs