Dortmund-aksjen stiger etter Haaland-eventyret

Erling Braut Haaland (19) har tatt Borussia Dortmund med storm. Det liker investorene godt.

MÅLTYV: Erling Braut Haaland gjorde to mål for Borussia Dortmund mot Paris Saint-Germain tirsdag. Foto: NTB Scanpix
Børs

Aksjen hoppet opp 2,5 prosent umiddelbart onsdag morgen. Etter en halvtimes handel har oppgangen lagt seg på rundt 1,93 prosent til 9 euro. Hittil i år er den opp drøyt 2,90 prosent.

To mål i storkamp

Kvelden i forveien satte Haaland, som ble hentet i januar fra Red Bull Salzburg, inn begge Dortmunds mål i 2-1-seieren i Champions League-åttedelsfinalen mot Paris Saint-Germain. Investorene vet nok likevel at det er helt åpent før returkampen i Frankrike 11. mars. 

Haaland har nå scoret ti mål i den gjeveste klubbturneringen i europeisk fotball, og er toppscorer sammen med Robert Lewandowski som spiller for den tyske rivalen Bayern München. Nordmannens spill blir sett på som helt sensasjonelt. Aldri før har en tenåring scoret ti mål i samme sesong i turneringen. 

Oljefondet

Dortmund er en av få fotballklubber som er børsnotert. Et par andre eksempler er Roma, Lazio og Juventus i Italia, Celtic og Rangers i Skottland, Galatasaray, Besiktas og Fenerbahce i Tyrkia, samt engelske Manchester United (notert i USA) og Arsenal. 

Og for kuriositetens skyld: Oljefondet eide 1,04 prosent ved utgangen av 2018 (Oljefondets investeringer i 2019 er ennå ikke offentliggjort) av Borussia Dortmund. Oljefondet satt da også på eierandeler i Juventus. 

borussia dortmund
oljefondet
erling braut haaland
Nyheter
Sport
Børs