Italias statsminister: – Stopp panikken

PREPPING: Italienere har begynt å hamstre i matbutikkene. Her fra den lillie byen Casalpusterlengo. Foto: NTB scanpix

Det ble nok et stygg dag på verdens børser ettersom coronaviruset fortsetter å spre seg raskt utenfor Kina. 

Europeiske aksjebørser fulgte USA- og Asia-børsene ned, og den paneuropeiske indeksen Stoxx 600 var onsdag ettermiddag ned rundt 0,7 prosent. Frankfurt-børsen falt rundt 1,0 prosent, mens London-børsen var ned 0,7 prosent.

Oslo Børs var blant børsene i Europa med svakest utvikling ettersom de europeiske børsene falt kraftig etter Oslo Børs' stengetid på tirsdag. I Athen var børsen enda svakere enn i Oslo, med et fall på rundt 3,5 prosent. Hellas registrerte sitt første corona-smittede på onsdag.

I Italia har antall smittede kommet opp i 325 og elleve mennesker har dødd. Viruset har spredd seg utenfor de nordlige områdene og fører til uro, hamstring i butikker og krangling blant politikere. 

– Det er tid for å roe ned tonen. Vi må stoppe panikken, sa landets statsminister Giuseppe Conte ifølge avisen La Republica. Conte hadde visstnok sagt dette direkte til sjefen for landets statlige TV-kanal Rai.

CHRISTER TEIGEN