Sjefstrateg frykter fullblods coronakorreksjon

– Heller selge enn å vente på flere dårlige nyheter.

FÅ POSITIVE CORONANYHETER: USA-børsene ser likevel ut til å åpne opp onsdag. Foto: AFP/NTB scanpix

Etter to dager med kraftige fall på Wall Street har svingningene i onsdagens futureshandel vært store. Akkurat nå peker pilene mot en positiv børsåpning i USA. 

Tradere sliter likevel med å finne positive coronaoverskrifter som kan støtte markedet.

– Dessverre tror jeg dette vil utvikle seg til en fullblods korreksjon. Effekten på våre inntjeningsutsikter er merkbar og vi går trolig mot et nytt år nokså flat inntjeningsvekst, sier David Bianco, sjefstrateg for Amerika hos DWS, til CNBC.

– Heller selge enn å vente

Sør-Korea meldte onsdag om 169 nye tilfeller, noe som bringer antallet smittede i landet opp i 1.146. I Italia er totalt antall smittede oppe i 325, og tilfeller oppdages utover det opprinnelige episenteret i nord. Kina kunne fortelle om 406 nye smittede og 52 døde.

«Investorer venter åpenbart flere dårligere nyheter — og selger heller enn å vente på dem», skriver investeringsdirektør Brad McMillan i Commonwealth Financial Network ifølge CNBC i et notat. 

«Vi ser tegn i elektronikk- og bilsektoren at nedbremsingen allerede er her, noe som vil tynge veksten. Det er stort sett denne risikoen som står bak nedturen i globale markeder den seneste tiden», legger han til.