– Dette kan bli veldig tøft for investorer

BØRSFALL: Korreksjonen fortsetter i aksjemarkedene og USA-børsene ligger an til å falle på nytt. Foto: NTB scanpix

– Vi som investorer har de seneste ti årene lært oss å kjøpe på svakhet. Hvis dette er året som bryter mønsteret, kommer det til å bli veldig, veldig tøft for de fleste investorer, sier adm. direktør Boris Schlossberg i BK Asset Management til CNBC.

Børsfallet fortsatte på torsdag, der de store europeiske børsene var ned mellom 2,5 og 3,0 prosent. Amerikanske førhandelindekser tyder på at USA-børsene får en dag med kraftig fall. I skrivende stund er førhandelindeksene ned rundt 1,5 prosent. 

Schlossberg tror vi bare er i begynnelsen av et større børsfall:

– Fallet i inntjeningsestimatene kommer til å bli mye verre enn folk tror, sier han.

Han tror Nasdaq-indeksen vil falle mer enn Dow Jones-indeksen ettersom Nasdaq-indeksen har knust Dow Jones de seneste ti årene og mange av teknologiselskapene er høyt priset. Schlossberg peker også på at dollarstyrkelsen på grunn av børsuroen gjør det bare enda verre for mange selskaper verden rundt som har dollargjeld.  

CHRISTER TEIGEN