Verste børsuke siden finanskrisen

PESSIMISME: Sterk pessimisme preger børsene. Her utenfor Euronext i Paris. Foto: Bloomberg

I Europa har det vært den verste børsuken siden finanskrisen i 2008. Den paneuropeiske indeksen var fredag ettermiddag ned 12,8 prosent seneste uke. Det var kun på onsdag at den så vidt var i pluss, ellers har det vært kraftige børsfall hver dag. 

Frankfurt-børsen var ned rundt 3,3 prosent på fredag, mens London-børsen falt rundt 2,9 prosent. Stoxx 50-indeksen var ned 3,5 prosent, og alle 50 var i minus. 

Oslo Børs har vært blant de svakeste børsene i Europa i den seneste tiden. Men på fredag var Børsen blant de sterkeste med et fall på kun 1,2 prosent. Flere aksjer som har falt kraftig de seneste dagene rekylerte opp.

Makrotallene som tikker inn er det ingen som bryr seg om. Alt handler om hvordan coronaviruset sprer seg videre, hvor mye det reduserer folks forbruk og hvor ille det blir for bedriftene. Ingen har en god prognose. Usikkerheten er enorm.

CHRISTER TEIGEN