Børsene fortsatte å falle over hele verden

Nasdaq, Dow Jones og S&P 500 fortsatte kraftig ned fredag da de europeiske børsene stengte.

NESTEN ALLE GEVINST ER TAPT: Det er fortsatt litt igjen av børsoppgangen fra 2019 i USA, men i Norge er alt skyllet bort. Britene er i minus, mens den svenske børsen fortsatt er i god pluss. Foto: Bloomberg

Børsåpningen i USA startet med nedgang på to prosent. Deretter fortsatte fallet, og etter en times handel var Dow Jones ned 3,5 prosent, mens S&P500 var ned 3,8 prosent. Fryktindeksen VIX var opp over 4 prosent.

Det meste av børsoppgangen gjennom hele 2019 er nå skyllet bort i løpet av én marerittuke i verdens aksjemarkeder.

Asia og Europa

Tidligere fredag har det vært kraftige børsfall i Asia og markante nedganger på de europeiske aksjemarkedene.

Britiske FTSE 100 var fredag ettermiddag ned 4,75 prosent, franske CAC40 var ned 4,4 prosent, tyske DAX ned 4,6 prosent, italienske FTSE MIB ned 4,5 prosent og spanske IBEX35 ned 3,8 prosent. Fredag var Oslo Børs blant de beste i klassen med en nedgang på bare 1,5 prosent.

Regionale Stoxx Europe 600 var ned 4,5 prosent.

Ned over 10 prosent i år

De store internasjonale børsindeksene er ned mer enn ti prosent i år. Blant de verste er Dow Jones og FTSE100 med en nedgang på henholdsvis 13,3 og 13,9 prosent. 

Hvis man ser litt lenger tilbake er Dow Jones fortsatt opp 7 prosent siden inngangen på 2019, mens FTSE100 er ned 3,5 prosent. OBX-indeksen ved Oslo Børs er omtrent i null fra 14 måneder tilbake, mens det svenske aksjemarkedet fortsatt er opp gode 17 prosent i samme periode.