<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Europa-børsene snudde ned

    Publisert 2. mars 2020 kl. 14.21
    Oppdatert 2. mars 2020 klokken 14.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord
    KORTVARIG LYKKE: Børsene åpnet opp, men falt i minus i løpet av dagen. Foto: Boris Roessler

    Uken begynte med en sterk børsåpning i Europa etter at de asiatiske markedene viste tegn til optimisme. Oppgangen kom til tross for helgens PMI-indeks fra Kina som falt til 35,7 poeng i februar – det laveste noensinne.

    Men optimismen ble kortvarig. Det tok ikke lang tid før børsene var i minus igjen. Frankfurt-børsen falt rundt 0,9 prosent, mens Paris-børsen var ned over én prosent. Den italienske børsen falt over 3 prosent. Oslo Børs var blant de få som var i pluss mandag ettermiddag.

    Igjen var det flyaksjer som var blant taperaksjene i Europa. Air France-KLM og IAG falt henholdsvis rundt 9 og 8 prosent, mens Lufthansa-kursen var ned rundt 7 prosent. Italienske banker smalt også ned. Unicredit-kursen falt rundt 6 prosent. 

    Ifølge CNBC falt telekomoperatøren SES rundt 22 prosent etter å levert skuffende tall for fjerde kvartal.

    Amerikanske førhandelindekser har i løpet av dagen endret seg fra kraftig pluss til kraftig minus. Rett før børsåpning var de så vidt i minus. 

    CHRISTER TEIGEN