<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Oljeprisen skal rett sørover

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet tror at oljeprisen skal ned og at Oslo Børs vil falle mandag.

Publisert 8. mars 2020 kl. 17.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
BEAR: Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet tror at både oljeprisen og Oslo Børs skal ned. Foto: Nordnet

Fredag raste oljeprisen ned over ni prosent til 45 dollar pr. fat etter at Opec mislyktes med å få med Russland på et produksjonskutt.

I en Twitter-melding skriver tidligere Exxon-topp Ali Khedery at han tror at oljeprisen skal ned i 20 dollar pr. fat i 2020. Også investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet tror at oljeprisen skal videre ned.

– Ut i fra helgens dramatiske nyheter, der OPEC nå har satt igang det som ligner på en priskrig, skal mest sannsynlig oljeprisen rett sørover, sier han.

Tror på fall

Søndag falt Kuwait-børsen over 7 prosent, mens Tadawul-indeksen i Saudi-Arabia var ned over 8 prosent.

– Vi har allerede fått en forsmak fra børsene i Midtøsten, som ble stanset for handel på grunn av voldsomme fall, sier Johannesen.

Oljegiganten Saudi-Aramco falt søndag over 9 prosent og ble handlet til 30 riyal. Det er under emisjonskursen på 32 riyals, da selskapet gikk på børs i desember i fjor.

– Det vitner hva vi har foran oss, sier investeringsøkonomen.

– Hvordan vil Oslo Børs utvikle seg i morgen?

– Uten at jeg skal tippe noe åpningsestimat, så er jeg rimelig sikker på at Oslo Børs åpner ned i takt med oljeprisen på mandag, sier Johannesen.