–  Fullstendig blodbad i markedene

Futures indikerer for øyeblikket en beskjeden oppgang i aksjemarkedene fredag.

ØYNER OPPGANG: Amerikanske og europeiske futures indikerer for øyeblikket en – riktignok beskjeden sammenlignet med bevegelsene i går – oppgang i aksjemarkedene, noterer seniorøkonom Halfdan Grangård i Handelbanken Capital Markets.
Børs

«I går var det fullstendig blodbad i markedene. Amerikanske aksjer hadde det største endagsfallet siden Black Monday i 1987», skriver seniorøkonom Halfdan Grangård i Handelbanken Capital Markets i en fersk oppdatering fredag.

Den brede europeiske aksjeindeksen, Stoxx 600, noterte den største nedgangen noensinne med et fall på 11,5 prosent. 

Samtidig fortsatte oppgangen i rentene på selskapsobligasjoner rundt omkring i verden, og en rekke pengemarkeder og markeder for statsobligasjoner viste tegn til stress. 

«Ikke overraskende er det virusfrykt som drev disse bevegelsene», påpeker Grangård.

I USA forsøkte Fed å bøte på situasjonen ved å tilby massive mengder likviditet til pengemarkedene. Med disse markedsbevegelsene, var det ikke overraskende ifølge seniorøkonomen at også Oslo Børs var i fritt fall og noterte en nedgang på nesten 9 prosent. 

Kronen falt også til rekordlave nivåer, og EURNOK noteres i skrivende stund til 11,37. 

«I dag er imidlertid en ny dag, og amerikanske og europeiske futures indikerer for øyeblikket en – riktignok beskjeden sammenlignet med bevegelsene i går – oppgang i aksjemarkedene», skriver Grangård.

halfdan grangård
handelsbanken capital markets
aksjemarkedet
wall street
oslo børs
blodbad
Nyheter
Børs