Norges Bank øker valutasalgene på vegne av staten

Norges Bank øker valutasalgene på vegne av staten i mars 2020.

ØKER SALGENE: Norges Bank, med Øystein Olsen i spissen, vil med virkning fra og med i dag - onsdag - øke de daglige salgene av valuta på vegne av staten fra tilsvarende 500 millioner kroner til tilsvarende 1600 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix

Norges Bank vil med virkning fra og med i dag - onsdag - øke de daglige salgene av valuta på vegne av staten fra tilsvarende 500 millioner kroner til tilsvarende 1.600 millioner kroner, går det frem av en melding.

«Virusutbruddets effekter på norsk økonomi og tiltakene som gjennomføres for å begrense konsekvensene av det, medfører større utgifter og mindre inntekter for staten. Staten må derfor veksle om mer av petroleumsinntektene til kroner», heter det.