Tone H. Bachke blir ny finansdirektør i Telenor

NY FINANSDIREKTØR: Fra 1. mai 2020 blir Tone Hegland Bachke finansdirektør og en del av konsernledelsen i Telenor. Foto: Telenor

Fra 1. mai 2020 blir Tone Hegland Bachke (47) finansdirektør og en del av konsernledelsen i Telenor, ifølge en melding. 

Bachke er for tiden leder av Group Treasury i Telenor.

Arentz Rostrup til Asia

Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, ser frem til å ha Bachkes engasjement og kunnskap inn i konsernledelsen.

– Tone er en sterk og resultatorientert leder. Med sin brede erfaring fra finansiell ledelse i ulike bransjer og toppledelse i et internasjonalt selskap, passer hun perfekt i rollen som vår nye finansdirektør, sier Brekke.

Han påpeker at Jørgen C. Arentz Rostrup, nåværende finansdirektør, har vært uvurderlig i arbeidet som er gjort de siste årene for å effektivisere driftsmodellen, forenkle porteføljen, digitalisere den globale virksomhet. 

– Med ham ved roret i vår ny enhetlige hub i Asia vil vi få en enda sterkere fokus på vekst, modernisering og nye muligheter i regionen, sier Brekke.

Lette internt og eksternt

Telenor har hatt en grundig intern og ekstern prosess for å finne den riktige kandidaten til rollen. 

Bachke har tidligere hatt ulike finansdirektørstillinger, inkludert finansdirektør i Kistefos samt administrerende direktør i Implenia Norge. 

Siden september 2018 har hun vært leder for Group Treasury i Telenor. Bachke er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH). Som finansdirektør i konsernet vil Bachke bli en del av Telenors konsernledelse og rapportere til Brekke.

– Ved å ha fokus på vekst, modernisering og effektivitet har Telenor i dag et solid finansielt fundament, og selskapet er et av de best posisjonerte globale telekomselskapene. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven og til å bli en sterk bidragsyter i den videre utviklingen av Telenor, sier Bachke.

Hun vil ha sin base ved Telenor-konsernets hovedkvarter på Fornebu. 

Jakter Bachkes erstatter

Telenor har nå satt i gang prosessen med å rekruttere hennes erstatter som leder for Group Treasury.

– Tone har en sterk økonomisk og operasjonell bakgrunn og har vist vilje til å utforske og utfordre. Dette er viktige grunner til at hun vil trives i rollen som finansdirektør. Jeg ser frem til å jobbe sammen med henne i konsernledelsen, sier Arentz Rostrup.