<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analysesjef Ringholm: Krigsøkonomien kommer

Det er bare en herre igjen i verden. Cash.

Publisert 19. mars 2020 kl. 10.49
Oppdatert 19. mars 2020 klokken 11.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
KLAR TALE: Sørg for at du har kontanter. Foto: Eivind Yggeseth

«Krigsøkonomien kommer. De massive tiltak er på vei. I alle land. Og de må til. For nå opplever verden mye på en gang», skriver analysesjef Pål Ringholm i torsdagens rapport fra SpareBank 1 Markets.

De dårlige nyhetene står i kø.

Et tilbudssjokk, fulgt av et etterspørselssjokk, en oljepris på 20-tallet, fallende aksjekurser, formuer som krymper og et kredittsjokk som er under oppbygging.

Cash is king

Ifølge Ringholm er det bare en herre igjen i verden. Cash. Det er det alle søker i denne tiden vi nå er inne i med nedbygging av den finansielle giringen.

«For hvis vi ikke finner gode løsninger snart, må vi bare innse at vi må leve frem og tilbake med dette viruset i et år til. Kontanter er verdens mest verdifulle forsikring mot andre kvartal», avslutter Ringholm.

Torsdag morgen står hovedindeksen på Oslo Børs i 652,39 poeng, et fat Nordsjøolje omsettes for 26,37 dollar, en dollar koster 11,94 kroner mens en euro koster 12,93 kroner.