ESB vil trykke 1 billion euro

Den europeiske sentralbanken ønsker å trykke 1 billion euro i 2020. 

TRYKKER TIL: Christine Lagarde, president i den europeiske sentralbanken (ESB). Foto: Bloomberg

Den europeiske sentralbanken , ESB, lanserte onsdag en hjelpepakke på 750 milliarder euro for å berolige markedet. Pakken omfatter støtteoppkjøp av verdipapirer utstedt av private og offentlige bedrifter og institusjoner, ifølge NTB. 

Flere land i eurosonen er under sterkt økonomisk press for å få ned låneutgiftene og ESB har derfor lansert en ny obligasjonsinnkjøpsordning. Den innebærer kjøp av 1,1 billioner euro i inneværende år, der de nylig avtalte kjøpene alene er verdt 6 prosent av BNP i eurosonen, melder Reuters

Ekstraordinære tider krever ekstraordinære tiltak uttalte ESB-presidenten Christine Lagarde, etter et hastemøte onsdag kveld.