– Bedriftene vil tape 12.000 milliarder dollar

VIL HA MER: Ray Dalio i Bridgewater Associates mener de store krisepakkene er for små i denne krisen. Foto: Bloomberg

Ray Dalio, grunnlegger av verdens største hedgefond, Bridgewater Associates, estimerer at coronaviruset vil koste bedriftene i USA rundt 4.000 milliarder dollar.  Globalt tror han tapet blir på rundt 12.000 milliarder dollar.

– Det som skjer nå har aldri skjedd i vår levetid. Det er en krise. Myndighetene må bruke mye mer penger – mye mer. Mange kommer til å gå konkurs, sier Dalio til CNBC.

Han mener at stimulipakken i USA bør være på minst 1.500-2.000 milliarder dollar, avhengig av formen på pakken. Det hvite hus har foreløpig foreslått en pakke på mellom 850 milliarder til 1.000 milliarder dollar.

Selv har hedgefondet hans tapt 10-20 prosent av kapitalen i denne nedturen. 

Europeiske børser falt i minus, etter å ha åpnet opp på torsdag. Men i skrivende stund var ikke fallet stort. Frankfurt-børsen var ned rundt 1,3 prosent, mens London-børsen falt rundt 2,0 prosent. Det var også europeiske børser som var i pluss.