Rett ned på New York-børsen

Børsfallet fortsetter.

RØDT: Det ligger an til å bli en ny rød dag på Wall Street. Foto: AP

Fem minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,9 prosent og står i 6.923,98 poeng mens Dow Jones står i 19.410,18 poeng etter en nedgang på 2,5 prosent.

Cash is king

«Krigsøkonomien kommer. De massive tiltak er på vei. I alle land. Og de må til. For nå opplever verden mye på en gang», skriver analysesjef Pål Ringholm i torsdagens rapport fra SpareBank 1 Markets.

Ifølge Ringholm er det bare en herre igjen i verden. Cash. Det er det alle søker i denne tiden vi nå er inne i med nedbygging av den finansielle giringen.

«Hvis vi retter dette mot markedene så er det lett å tenke at forverringen de siste ukene bare er begynnelsen. Normalt faller børsene opp mot 50-60 prosent i resesjoner, og der er vi ikke ennå. Normalt går aksjer fra å være dyre til billige, men ser vi på pris/bok er det få tegn til at du får aksjer i USA på billigsalg», skriver strateg Ole A. Kjennerud i en rapport fra DNB Markets .

Jobless claims

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA – såkalte «jobless claims» – var 281.000 i forrige uke – opp 70.000 fra forrige uke. Det viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag.

Ifølge Direkt Makro var antall førstegangssøkende anslått til 220.000 personer.