DNB Markets om Norwegian og krisepakken

Pakken er tredelt.

DNB OM KRISEPAKKE PÅ 3 MRD.: «Pakken er tredelt og slik vi ser det, vil det i litt varierende grad bli utfordrende å innfri betingelsene som stilles for å frigjøre midlene i disse forskjellige fasene« og , heter det i en oppdatering fra DNB Markets. Foto: NTB scanpix

Norske myndigheter annonserte i går en finansieringspakke som totalt sett inkluderer tre milliarder kroner i lånegarantier for Norwegian. 

«Pakken er tredelt og slik vi ser det, vil det i litt varierende grad bli utfordrende å innfri betingelsene som stilles for å frigjøre midlene i disse forskjellige fasene« og , heter det i en oppdatering fra DNB Markets.

Analytikerne peker på at i fase 2 må selskapet, for å frigjøre 1,2 milliarder kroner i lån, få på plass en avtale med eksisterende långivere – både når det gjelder reduksjoner i rente- og avdragsbetalinger fremover. 

«Selskapet har inn i krisen med seg en komplisert finansiell struktur, med et betydelig antall motparter, og det vil etter vårt syn for flere av disse motpartene kunne bli svært krevende å akseptere endrede betingelser i dagens marked», heter det.

Norwegian endte opp 2,3 prosent til 11,45 kroner på Oslo Børs torsdag.