Veidekke skal bygge skole i Oslo

Foto: Gorm Kallestad

Veidekke er enige med undervisningbygg Oslo KF om å bygge ny ungdomsskole på Voldsløkka i Oslo. Oppdraget er en totalentreprise verdt 477 millioner kroner. Kommunen har store miljøambisjoner for skolen og den skal bygges som plusshus, ifølge børsmeldingen. Den blir på totalt 14.000 kvadratmeter over fire etasjer med solceller på taket og fasaden.

- Prosjektet Voldsløkka skole skal transformere en flott gammel bygning, Heidenreichbygget, som i kombinasjon med et miljø- og energi riktig nybygg skal skape en flott og tidsriktig skole. En rekke utviklende muligheter og krevende utfordringer som vi skal løse i godt samarbeid med Veidekke, sier Tore Moger, avdelingsdirektør i prosjektavdelingen i Undervisningsbygg Oslo KF.

Byggestart er i april/mai i år. Det er planlagt at den skal stå ferdig til skolestart i 2023.