Bezos om corona: – Det vil bli verre

Men verdens rikeste, Jeff Bezos, skal ansette 100.000 nye arbeidere for å møte den voldsomme etterspørselen etter selskapets tjenester.

FÅR KRITIKK: Amaozon-sjef Jeff Bezos får kritikk for at han ikke gjør nok for å beskytte sine ansatte. Han mener verden er i en unntakssituasjon, og de gjør det de kan.  (AP Photo/Pablo Martinez Monsiva... Credit: AP Foto: NTB Scanpix

Amazon-sjef og verdens rikeste, Jeff Bezos advarte lørdag sine 800.000 ansatte at coronavirusutbruddet vil trlig bli verre, før det blir bedre, skriver Bloomberg.

Uttalelsen skal ha kommet i et åpent brev, som Bezos la ut på sin Instagram lørdag ettermiddag.

Brevet kommer i kjølvannet av at regulatoriske myndigheter, samt hans egne ansatte mener det ikke gjøres nok for å beskytte de som jobber på lagrene, i tillegg til sjåførene som utsetter seg selv for fare ved å levere ut varer til folk som ikke tør å handle på butikken. 

– Dette er ikke «business as usual», men en tid med mye stress og usikkerhet, skriver Bezos, og fortsetter;

– Det er også en periode når den jobben vi gjør er på det mest kritiske.

Ifølge Bloomberg er dette brevet Bezos første offentlige kommentar til coronautbruddet.

Nettstedet skriver at Amazon har sett en voldsom oppgang i etterspørsel fra sine kunder etter melkeerstatning, antibac og rengjøringmidler, i tillegg til medisinske forsyninger.

Selskapet har annonsert at de planlegger å ansette 100.000 nye ansatte for å møte etterspørselsveksten, og gir midlertidig lønnspålegg til alle sine lagerarbeidere. 

Amazon har også  bedt om at tilknyttede partnere, som står for hjemkjøring av varer, skal sette opp lønnen til sjåførene. 

Bezos sier at de har skjerpet inn og økt vaskerutinene på selskapets fasiliteter, og instruert ansatte til å holde avstand fra hverandre. 

– Vi har også bestilt millioner av ansiktsmasker vi vil utstyre våre ansatte med, men veldig få av ordrene har gått gjennom, sier Bezos.

Ifølge Bloomberg Billionaire Index har hans formue falt 748 millioner dollar eller om lag 8,8 milliarder kroner, siden samme periode i fjor.