Coronaviruset gir utbyttehalvering i Selvaag Bolig

Coronavirus og oljeprisstup har gitt lavere salg for Selvaag Bolig, og selskapet halverer nå utbyttet. – Føre var-holdning, sier finansdirektøren.

MÅTTE REKALKULERE: Finansdirektør Sverre Molvik (t.v.) og adm. direktør Rolf Thorsen i Selvaag Bolig kniper inn på lovet utbytte. Foto: Kristoffer Gregersen

– Vi har solgt bra så langt, også etter at viruset har dukket opp, men det har vært litt tregere de siste ukene. Om det skyldes corona, at oljeprisen har gått ned eller begge deler, vet vi ikke, men det har også generelt vært mye negative skriverier i perioden, sier finansdirektør i Selvaag Bolig, Sverre Molvik.

– Føre var

Nå reduserer selskapet det ordinære utbyttet fra 3,00 til 1,50 kroner pr. aksje.

– Det er en føre var-holdning, sier han.

18. februar sendte Selvaag Bolig en børsmelding om at ordinært utbytte for 2019 blir 3,00 kroner pr. aksje, totalt 280 millioner kroner.

Nå er det justert ned til 1,50 kroner pr. aksje.

– Det er ikke noe som tilsier at vi bør holde igjen, men det er rett og slett for å redusere litt i disse tider. Vi ser at mange andre også gjør det, sier Molvik.

– Har dere fått klager fra aksjonærer som er misfornøyde med reduksjonen?

– Det er ingen som har skreket opp. Ingen tror at verdiene er tapt. Dette er en situasjon som sannsynligvis blir midlertidig.

Gigantutbytte i januar

Utbyttet som utbetales 8. mai, er et ordinært utbytte for fjoråret.

I tillegg fikk eierne 31. januar et ekstraordinært utbytte på 22 kroner pr. aksje. Det kom etter at selskapet i fjor solgte tomteporteføljen til et nyopprettet selskap, Urban Property, for 3,4 milliarder kroner. Dette selskapet eies av Oslo Pensjonsforsikring, Equinor Pensjon, Selvaag og Rema Etablering Norge. Salget ga et utbytte på hele 2 milliarder kroner, og Molvik uttalte da til Finansavisen at de kunne betalt ut 1 milliard kroner til.

Etter 2-milliardersutbyttet hadde selskapet en egenkapital på 2,1 milliarder, Molvik mente man kan klare seg med 1,2 milliarder.

Markedet mottok utbyttekuttet med et skuldertrekk. Mandag formiddag var aksjekursen så godt som uendret, ned 0,6 prosent til 43,45 kroner.