Scaramucci: – Dette er som 9/11 og finanskrisen samtidig

Anthony Scaramucci tror aksjemarkedet skal ned 10-15 prosent til. 

FØLGER MARKEDENE: Anthony Scaramucci, grunnlegger av SkyBridge. Foto: NTB Scanpix

– Jeg mener faktisk nå at vi er i et bear-marked. Når økonomiske data kommer ut, tror jeg vi kommer til å være i en ganske bratt resesjon, sier Scaramucci ifølge CNBC.

Han er kjent som investor, selv om han kanskje først og fremst er kjent for å ha blitt sparket av president Donald Trump som kommunikasjonsdirektør bare ti dager etter at han ble utnevnt i 2017. 

Coronaviruset tynger nå markedene og store deler av den økonomiske aktiviteten har stoppet opp. Viruset har den siste tiden spredt seg i større grad i Europa og i USA.

Dow Jones har falt 32,81 prosent siden nyttår, mens S&P 500 er ned 28,66 prosent. Scaramucci tror ikke nedturen er ferdig. 

– Jeg tror aksjekursene skal ned minst 10-15 prosent til, sier Scaramucci, som er grunnlegger av investeringsselskapet SkyBridge. 

Den amerikanske regjeringen jobber nå med krisepakker for å stimulere økonomien. Scaramucci venter at en stor pakke er klar innen veldig kort tid. Så spørs det om det er nok.

– Jeg har sagt til folk at dette er mye verre den finanskrisen. Dette er som 9/11 (terrorangrepet i USA i 2001) og finanskrisen samtidig, sier Scaramucci. 

Han tror Donald Trump vil komme styrket ut av denne krisen før valget til høsten om stimulipakkene lykkes. Tidligere var han sikker på at Trump ville tape valget.