Wallenius Wilhelmsen permitterer 2500 ansatte

Foto: WWL

I en børsmelding onsdag kveld skriver bilrederiet Wallenius Wilhelmsen at det stanser driften på flere landbaserte prosesseringssentre, og begynner derfor midlertidige permitteringer for rundt 2500 arbeidere i USA og Mexico.

- Selv om vi jobber flittig for å unngå reduksjoner i arbeidsstyrken, har vi ikke noe annet valg enn å svare på forstyrrelsen som kundene våre opplever og effekten den har på vår oppdragsmengde og inntekt, sier Wallenius Wilhemlsen-sjef Craig Jasienski i meldingen.

Permitteringene tilsvarer litt mer en halvparten av de produksjonsansatte i USA og Mexico.

Wallenius Wilhelmsen har totalt 9.400 ansatte i 29 forskjellige land.

Rederiet meldte mandag at det trekker det foreslåtte utbyttet for 2019. I tillegg vil det også skrape opptil fire fartøy, samtidig som inntil ti skip blir plassert i opplag.