– Vi er ikke tomme for ammunisjon

MER PÅ LAGER: Den amerikanske sentralbanksjefen, Jerome Powell, sier sentralbanken kan gjøre enda mer for å støtte økonomien. Foto: Pablo Martinez Monsivais

USAs sentralbanksjef Jerome Powell har i løpet av ett år tatt USA fra pengepolitisk innstramning til pengepolitiske lettelser med rentenedsettelser og så ekstreme lettelser i forbindelse med den nåværende økonomiske krisen. 

Ubegrensede kvantitative lettelser er blant de ferske tiltakene.  Men det betyr ikke at sentralbankens verktøykasse er tom:

– Vi kommer ikke til å gå tom for ammunisjon – det skjer ikke. Vi har fortsatt rom på andre måter å støtte økonomien, sier Powell i et intervju med NBC.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (Jobless Claims) var 3.283.000 i forrige uke, opp fra 282.000 uken før. Det er den bratteste oppgangen noensinne. Men åpenbart var dette priset inn da børsene ikke reagerte negativt på det – i hvert fall ikke umiddelbart.

Etter to dager med saftige rekyler på verdens børser, ble det nedgang på torsdag. De europeiske børsene falt rundt 2 prosent.  De amerikanske børsene åpnet likevel opp.